Julchallah

19 december 2015

Det är rågbrödet är perfekt att förgylla julbordet med, stort så att det räcker till många och läckert format såhär till jul. Challahbröd kan vara tråkiga om de köps i butik, men med ett nygräddat sånt här bröd är det svårt göra misstag.

Läs mer

Apelsincurd med Cointreau

18 december 2015

Jag älskar lemoncurd! Men det finns så mycket härlig citrus i säsong nu och den här apelsincurden är perfekt att använda som tårtfyllning (till en chokladtårta kanske), kräm eller bara bre den som den är på en bit toast. Den är betydligt sötare än en lemoncurd och däför tillför cointreaun och lyfter smakerna. Så gott! Såklart kan man använda en skvätt citronsaft istället...

Läs mer

Lyxig chokladpaj

17 december 2015

Lucka nummer 17 är för alla er chokladälskare där ute! Receptet på den här härligt krämiga och chokladiga pajen hittar du här. Jag snoffsade till den med lite bär och harsyra när jag bakade den under chokladveckan i Hela Sverige Bakar, men den är precis lika god med en klick lättvispad grädde till!

Läs mer

Klassisk Äppelpaj

16 december 2015

Amsterdam är landet av äppelpaj och jag Ä L S K A R äppelpaj! Min allra bästa äppelpaj är bakad med en blandnig av golden delicious äpplen och granny smith äpplen och råsocker. Självklart går det att göra paj på alla äpplen, men godast blir det när det finns en naturlig syra i äppelsorten. Just den här pajen tog jag med...

Läs mer

Mjuka fyllda bullar

16 december 2015

Lucka nr. 15 innehåller en liten paus från alla kanel och julgodis så här i juletid. Nybakade bullar slår aldrig fel och de här med en kärna av härligt god hemrostad mandelmassa är svårslagna. Varför inte lyxa till det och låta dem förgylla söndagsfrukosten?

Läs mer

Choklad & Valnötssnittar

15 december 2015

Choklad & Valnötssnittar med Nougatrippel kan vara min allra godaste småkaka! Det är verkligen ingen mesig småkaka, den är fylld med smak, textur och härlig seghet är dessa godbitar. Den passar perfekt nu när det närmar sig jul och man vill lagra upp med goda kakor, kolor och fudge som håller under hela julen.

Läs mer

Tryfflar till Lucia

13 december 2015

Lucia kan vara min allra favorithögtidsdag. Allra helst ska dagen börjas tidigt med nybakade lussebullar julmusik och allmän härlig stämning. I år var det inte så mycket lussebullar men istället smaskade vi på dessa härliga tryfflar med pepparkakssmaker. De är precis lagom hårda så att de smälter i munnen, mums! Glad lucia på er! Hoppas ni har haft en mysig...

Läs mer

Vad är äkta kanel egentligen?

13 december 2015

Dagens lucka är tips på hur du identifierar äkta kanel från dess kopior!

Visste du att mycket av den 'kanel' vi konsumerar (särskilt i juletid) inte är äkta kanel? Ofta är det en mindre aromtaisk kopia som är mer lättodlad och därmed billigare till skillnad från riktig kanel som nästan uteslutande odlas i Sri Lanka. Den äkta kanelen, har en...

Läs mer

Mjukt Seg Fransk Nougat

11 december 2015

Mmmh! Mjuk, seg och ljuvligt god fransk nougat! Jag har aldrig varit ett fan av de hårda sakerna man kan köpa i butik, det känns alltid som att tänderna ska gå sönder när man tuggar på en sådan. Men den här franska nougaten blir lagom mjuk och fruktansvärt god.

Tricket för att få en riktigt god nougat är att använda...

Läs mer

Chokladcupcakes med marängtopp

10 december 2015

I lucka nummer 10 gömmer sig receptet på dessa mumsiga chokladcupcakes. De är lyxigare än vanligt, eftersom det ovanpå den saftiga lilla kakan sitter en syrlig hallongmarängtopp. Söta, syrliga, fluffiga och jättegoda, perfekta små söta cupcakes som passar till vilken fest som helst. Men vem kan egentligen säga nej till choklad? 

Läs mer

Krispig Äpple & Björnbärssmulpaj

9 december 2015

Smulpaj kan vara vin och vatten, med de här smulorna är knäckiga, kaneliga och skapar precis den rätta julkänslan när dofterna börjar spridas i köket. Fyllningen kan man variera i oändlighet, jag hade björnbär och red deliciousäpplen i och det blev riktigt gott! Snabbt går det dessutom när man är sugen på något sött en ondagskväll.

Läs mer

Mjuka Marshmallows med Vanilj

9 december 2015

Finns det något godare än en nygrillad marshmallow? Jajjamen, hemlagade marshmallows! I dagens lucka gömmer sig ett recept på härligt sega, luftiga och söta skumgodisar. Jag smaksätter alltid med lite vanilj, det tillför ganska mycket eftersom marshmallows i sig inte smakar så mycket mer än socker.

Läs mer

Blixtsnabba Pepparkakor

8 december 2015

Jag älskar pepparkakor, men jag har fruktansvärt dåligt tålamod. När jag har gjort en sats deg så brukar jag aldrig orka baka ut alla pepparkakor.

I min lathet (som ändå ville njuta av hembakta, tunna och krispiga pepparkakor) fann jag på denna lösning; osthyveln! Det kanske inte blir de vackraste pepparkakorna, men du kan enkelt och stressfritt njuta av nybakade pepparkakor under hela...

Läs mer

Mys saftigaste lussebullar

6 december 2015

Saftigare lussebullar får man leta efter! Kesella eller ej, jag brukar pytsa i det jag har hemma för lite extra syrlig smak, men utan funkar riktigt bra det med.  Receptet är utan krummelurer och konstigheter och det hemliga tricket för saftiga bullar är inget annat än att knåda in rumsvarmt smör. 

Läs mer

Pepperkakor med konjak

5 december 2015

Det finns inget bättre en hemlagade pepparkakor på julen! Dessutom luktar köket så fruktansvärt gott när kakorna är i ugenen. Tips på att få extra härliga pepparkakor är att mortla kryddorna själv, så mycket mer smak! Jag använder min kära mammas recept med konjak när jag bakar, helt oslagbart mot alla andra jag provat. Receptet hittar du här:

Läs mer