Prinsessbakelser med Färska Jordgubbar

maj 24, 2015 – Taggad som

De här små prinsessbakelserna är kanske inget man slänger ihop på en tisdagkväll, men de är en riktig hit på kalas och perfekt att förbered i en större mängd och slänga in i kylskåpet.Ibland kan jag tycka att prinsesstårta känns tung och tradig, men med de här minivarianterna behöver man inte är en jättestor bit och så är de fyllda med färska bär istället för hallonsylt, det ger ett riktigt lyft och får in mer syra, vilket bryter extra fint med den söta vaniljkrämen och marsipanen.

 

Tårtbotten

Ingredienser

  • 3ägg
  • 120g socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 msk vatten

Metod

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. När ugnen är varm, vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta över äggvispet.
  4. Tillsätt vattnet och vänd samman till en jämn smet.
  5. Bred ut på en djup plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda gyllenbrun mitt i ugnen, ca 5-6min.
  7. Ta ut kakan och lägg upp och ned på ett galler, ta bort pappret och låt svalna.
  8. Stansa ut rundlar i lagom storlek, jag använde en 7cm i diameter pepparkaksform. 

Crème pâtissèrie

  • 150g mjölk
  • 100g grädde
  • 4äggulor
  • 45g ströocker
  • 20g maizena
  • 1 vaniljstång
  • 1nypa salt
  1. Värm mjölk och grädde med frön från en vaniljstång i en kastrull.
  2. Vispa maizena, äggulor, salt och socker i en bunke.
  3. Häll den varma vaniljmjölken över äggvispet under omrörning.
  4. Häll tillbaka allt i kastrullen igen och låt koka upp under konstant omrörning.
  5. När krämen kokt i ett par minuter, lägg i en skål och plasta direkt på ytan.
  6. Låt svalna helt i kylen.


Montering

  • 1 liter färska jordgubbar, hackade
  • 6dl vispad grädde
  • 500g rosa marsipan
  1. Bred vaniljkräm på varje liten sockerkaka
  2. Strö generöst med hackade jordgubbarna på
  3. Fyll grädden i en spritspåse och spritsa en topp på varje kaka.
  4. Ta en lite bit marsipan och kavla ut till en ca 2mm tjock och 12 cm bred cirkel.
  5. Klä varje liten kaka med marsipanen och töj den försiktigt runt kanterna så blir det blir slätt.
  6. Dekorera med lite extra marsipan eller pudra med florsocker och servera.
  7. Förvara dem i kylen om de inte ät direkt.