Perfekta Chokladpralinskal

21 december 2015

Såhär i juletid älskar jag att frossa i praliner, och det finns väl inget bättre än hemlagade praliner? Ingen jul utan tryfflar, men vill man göra något lite mer avancerat så är praliner den perfekta sysselsättningen. Det kan vara knepigt att få till snygga skal så här kommer några tips på hur du får till läckra fyllda chokladpraliner. Dessutom en...

Läs mer

Tryfflar till Lucia

13 december 2015

Lucia kan vara min allra favorithögtidsdag. Allra helst ska dagen börjas tidigt med nybakade lussebullar julmusik och allmän härlig stämning. I år var det inte så mycket lussebullar men istället smaskade vi på dessa härliga tryfflar med pepparkakssmaker. De är precis lagom hårda så att de smälter i munnen, mums! Glad lucia på er! Hoppas ni har haft en mysig...

Läs mer

Mjukt Seg Fransk Nougat

11 december 2015

Mmmh! Mjuk, seg och ljuvligt god fransk nougat! Jag har aldrig varit ett fan av de hårda sakerna man kan köpa i butik, det känns alltid som att tänderna ska gå sönder när man tuggar på en sådan. Men den här franska nougaten blir lagom mjuk och fruktansvärt god.

Tricket för att få en riktigt god nougat är att använda...

Läs mer

Salted vanilla fudge

28 november 2015

Fudge är ljuvligt gott och underbart enkelt! Det går att variera i oändlighet, välj själv den smak och hårdhet som du gillar bäst, jag tycker om när den är precis så mjuk att den smälter när du lägger den på tungan. Här kommer mitt bästa recept på saltad vaniljfudge, riktigt smarrigt och lagom precis till advent!

Läs mer