Choklad & Valnötssnittar
Choklad & Valnötssnittar med Nougatrippel kan vara min allra godaste småkaka! Det är verkligen ingen mesig småkaka, den är fylld med smak, textur och härlig seghet är dessa godbitar. Den passar perfekt nu när det närmar sig jul och man vill lagra upp med goda kakor, kolor och fudge som håller under hela julen.
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 msk sirap
- 40 g strösocker (ca 0,5 dl)
- 0,5 tsk äkta vaniljsocker
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 80 g vetemjöl (ca 1 dryg dl)
- 25 g valnötter
- 25 g choklad
- 100 g nougat
Metod
- Rör samman smör, sirap och socker
- Tillsätt vaniljsocker, bikarbonat, salt, vetemjöl och rör snabbt ihop.
- Hacka valnötter, choklad och tillsätt till degen.
- Forma degen till en smal korg, lägg på plåt och platta till.
- Grädda gyllenbrun, ca 15min på 200°C, när det börjar dofta är det ett bra tecken på att det är klart.
- Skär kakan i smala snitt medan den forfarande är varm, placera på galler och låt kakorna svalna.
- Smält nougat och ringla tunt över kakorna med en sked.
- Farligt goda när de fortfarande är varma, men förvara sedan i en lufttät burk.