Chokladfudge

Godis, godis, GODIS! På senaste tiden har jag fått dille på fudge, det känns roligt och gott och alldeles för sött egentligen. Den här fudgen är lite speciell eftersom den har mörk choklad i sig, bitterheten i chokladen drar ned det där supersockriga i fudgen, helt i min smak. Chokladen gör receptet lent och gott, men konsistensen något fastare än min mjuka vaniljkola så man kan skära snygga rutor eller romber. Här kommer receptet, enkelt och snabbt!

Ingredienser
- 50g smör
- 180g mörkt muscovadosocker (eller annat brunt socker)
- 100g strösocker
- 100g ljus sirap
- 175ml grädde
- 1tsk salt
- 100g mörk choklad
Metod
- Lägg smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull, rör tills det smält.
- Låt smeten koka upp försiktigt på medelvärme, men rör bara någon gång.
- Klä under tiden en värmetålig form med bakplåtspapper (min är ca. 16x16cm)
- Koka tills 117°C för en mjuk men fast fudge, eller 121° om du föredrar en hårdare konsistens.
- Ta fudgen av värmen och låt svalna lite, rör ibland under tiden.
- Hacka chokladen och tillsätt till fudgen när den är 50°C eller svalare.
- Tillsätt saltet och häll upp i formen. Låt stelna i rumstemperatur, minst en timme.
- Skär fudgen i snygga bitar, använd en varm kniv för skarpa kanter.
- Förvara i burk till julafton eller små nalla lite allt eftersom dagarna lider mot jul.

