Hela sverige bakar | Mjuka Kakor - American Style

september 17, 2015 – Taggad som

Om ni tyckte det var stressigt i förra veckans program så kan jag lova er att det inte går att jämföra med takten i tältet ikväll. Det blir amerikainspirerade mjuka kakor med dekor utan dess like! Kak-minimalismens älskare (moi) hade minst sagt lite svårigheter med temat, se hur det går på Sjuan kl.21 eller på tv4play.

Här är receptet mina bästa brownies för att få New York-känslan att infinna sig i tv-soffan. Enjoy!

Non-Hasch Amsterdam Brownies

ingredienser

  • 120g vetemjöl (ca 1,8dl)
  • 50g god kakao (1,5dl)
  • 2 tsk bakpulver1 nypa salt
  • 200g hasselnötter
  • 300g choklad
  • 125g osaltat smör
  • 6 ägg (280g)
  • 195g socker (2,5 dl)
  • 120g mörkt muscovadosocker (2,5 dl)
  • 1dl creme fraiche

Metod

  1. Sätt ugnen på 180°C och klä en springform med bakplåtspapper, ca 25cm i diameter (jag använde en fyrkantig).
  2. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta i ugnen ca. 7min.
  3. När det börjar lukta härligt i köket och de är lätt gyllene är de klara.
  4. Smält chokladen med smöret i ett vattenbad och låt sen svalna något.
  5. Sikta alla torra ingredienser i en skål, så kakaoklumpar undviks.
  6. Vispa äggen tillsammans med strö- och muscovadosocker, fluffigt vitt och härligt poröst ska det bli.
  7. Vänd försiktigt ned chokladsmöret i äggvispet.
  8. Rör creme fraichen i sin burk så den blir mer rinnig, tillsätt den sedan i smeten.
  9. Vänd till sist ned mjölet och hasselnötterna, blanda försiktigt tills smeten är jämn.
  10. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca. 35 min.
  11. Låt kakan svalna och låt sen stå minst en timme i kylen för att sätta sig, skär du den direkt är den rinnig.

Funkar super att förbereda, förvara den i kylen och plocka sen fram med god marginal innan den ska serveras så att den är härligt kladdig.