Mys Hela Sverige Bakar - Tårta
Du vet den där tårtan som syns i introt till Hela Sverige Bakar? Juste, den med massor av mörk choklad och färska hallon. Jag tyckte den såg så härligt läcker ut och chokladälskare som jag är svängde jag ihop mitt eget recept. Så här kommer den Mys Hela Sverige Bakar-tårta! Receptet hittar du nedan.
Här är en liten filmsnutt om tårtdekorationen!
Chokladbotten
Ingredienser
- 400 vetemjöl
- 350 strösocker
- 1 msk snabbkaffepulver
- 20g kakao
- 1,5 tsk
- 1tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 150 mjölk
- 50 smält mörk choklad
- 175 smält smör
- 300 vatten
Metod
- Smöra och mjöla två 18 cm i diamter springformar (eller en stor 24 cm).
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Blanda alla blöta ingredienser i en annan skål.
- Vispa ihop de torra ingredienserna med de blöta.
- Fördela smeten i springformarna och baka i tills de klarar stickprov, ca 45 min mitt i ugnen.
- Låt svalna helt på galler.
Hallongrädde
Ingredienser
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 100g hallon
Metod
- VIspa grädden fast med vaniljsockret.
- Mosa hallonen grovt och tillsätt till grädden.
- Bred krämen mellan lagrena av chokladkaka.
Mörk Chokladganache
Ingredienser
- 200g mörk choklad
- 150g grädde
- Hallon till topping
Metod
- Hacka chokladen fint.
- Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar.
- Slå grädden över chokladen och rör tills slätt.
- Låt den sätta sig i kylen, ca 1h eller 20min i frysen för den som har bråttom.
- Bred med en slät kniv över tårtan, så att det täcker.
- Dekorera med hallon på toppen och servera!