Mjuka Marshmallows med Vanilj

december 8, 2015 – Taggad som

Finns det något godare än en nygrillad marshmallow? Jajjamen, hemlagade marshmallows! I dagens lucka gömmer sig ett recept på härligt sega, luftiga och söta skumgodisar. Jag smaksätter alltid med lite vanilj, det tillför ganska mycket eftersom marshmallows i sig inte smakar så mycket mer än socker.

Mys vaniljmarshmallows 

Ingredienser

  • 75 g vatten (3/4 dl vatten)
  • 175g strösocker
  • 30g flytande glykos (ca 2 msk)
  • 8 blad gelatin
  • 1 nypa salt
  • 65 g äggvita (ca 1 stor)
  • 1/2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 dl maizena
  • 1 dl florsocker

Metod

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull och låt sjuda.
  3. Lägg samtidigt äggvitan i en skål (gärna till en stående elvisp) och börja vispa långsamt.
  4. När sockersirapen är över 100°C börja vispa äggvitan snabbare, tills hårda toppar.
  5. När sockersirapen är 123°C ta av plattan och lägg i gelatinet.
  6. Börja långsamt hälla sirapen i äggvitorna medan du fortsätter vispa.
  7. Tillsätt salt, vaniljsocker och vispa tills blandningen svalnat något (ca 10 min).
  8. Sikta en blandning av maizena och florsocker på ett bakplåtspapper.
  9. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa längder på bakplåtspappret eller sprid ut ett jämnt lager med smet.
  10. Låt torka, minst 30 min och klipp/rulla runt marshmallowbitarna i maizena/florsockerblandningen.
  11. Färskare skumgodis går inte att hitta! Förvara i en tättförslutande burk eller påse tills de ska ätas.