Mjuka Marshmallows med Vanilj
Finns det något godare än en nygrillad marshmallow? Jajjamen, hemlagade marshmallows! I dagens lucka gömmer sig ett recept på härligt sega, luftiga och söta skumgodisar. Jag smaksätter alltid med lite vanilj, det tillför ganska mycket eftersom marshmallows i sig inte smakar så mycket mer än socker.
Mys vaniljmarshmallows
Ingredienser
- 75 g vatten (3/4 dl vatten)
- 175g strösocker
- 30g flytande glykos (ca 2 msk)
- 8 blad gelatin
- 1 nypa salt
- 65 g äggvita (ca 1 stor)
- 1/2 tsk äkta vaniljsocker
- 1 dl maizena
- 1 dl florsocker
Metod
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull och låt sjuda.
- Lägg samtidigt äggvitan i en skål (gärna till en stående elvisp) och börja vispa långsamt.
- När sockersirapen är över 100°C börja vispa äggvitan snabbare, tills hårda toppar.
- När sockersirapen är 123°C ta av plattan och lägg i gelatinet.
- Börja långsamt hälla sirapen i äggvitorna medan du fortsätter vispa.
- Tillsätt salt, vaniljsocker och vispa tills blandningen svalnat något (ca 10 min).
- Sikta en blandning av maizena och florsocker på ett bakplåtspapper.
- Lägg smeten i en spritspåse och spritsa längder på bakplåtspappret eller sprid ut ett jämnt lager med smet.
- Låt torka, minst 30 min och klipp/rulla runt marshmallowbitarna i maizena/florsockerblandningen.
- Färskare skumgodis går inte att hitta! Förvara i en tättförslutande burk eller påse tills de ska ätas.