Nyhetsmorgon med My
Förra lördagen stod jag och bakade i TV4 Nyhetsmorgon, det blev både rödbetor, morötter och en hel del choklad! Jag kan inte beskriva nog hur kul det var att se redaktionen glufsa i sig allt efter att sändningen var över! Har du också lust att provsmaka rödbetsfocaccian, morotsglasspinnarna eller chokladmoussen jag bakade ur den Gröna bakboken så hittar du recepten på köket.se eller...
Läs merTV4 Nyhetsmorgon på midsommardagen
Bildcred: Emma Gustafsson
Jaaa, nu är det klart! På självaste midsommardagen (25/6) när ni ligger trötta i soffan efter en dag av somriga festligheter kan ni slå på Nyhetsmorgon och se mig baka några recept från min nya bok och prata bakverk i allmänhet. Mellan kl. 8.00 och 11.30 är det dags, så missa inte det!
Vi ses i rutan!...
Läs merCitronmarängdessert
Citron, maräng, dinkel och mynta hade jag tänkt kombinera i en läcker paj till morsdagsfikat. Men eftersom jag just nu är i en fas där jag provar nya saker nästan hela tiden råkade pajskalet på tok för mjukt (om än riktigt smaskigt och knaprigt i ugnen) så då blev det en dekonstruerad 'marängpajsdessert' istället.
Läs merNew York Cheesecake - Glutenfri
När det kommer till cheesecake så har jag alltid svårt att säga nej. Fryst, kallvispad, bakad eller på något annat vis så är det alltid gott. Den bakade är min favorit, krämig, krispig och med sötsyrliga blåbär på toppen! Det är dessutom en av min mammas favoriter, så då tänkte jag passa på att dela med mig av mitt gyllne recept...
Läs merBoksläpp på Akademibokhandeln - Gröna bakboken
Äntligen är det boksläpp och tack alla ni fina som kom förbi, sa hej och köpte en bok på akademibokhandeln. Jag hade fantastiskt kul och känner mig så stolt över att få visa upp det jag arbetat med de senaste månaderna och kanske extra roligt när man får hålla sin bokrelease på samma butik som självaste Roy Fares. Processen har...
Läs merÅrets första jordgubbstårta
Den här veckan har verkligen sommaren intagit mitt lilla kök. Förutom rabarber så är det nog de första lokala jordgubbarna som jag älskar allra mest just nu, så söta och helt galet goda. Den här tårtan blir saftig och god, perfekt för att hälsa säsongens första jordgubbar välkomna!
Läs merJag skriver en bok - Gröna bakboken
Det är med en sådan galen glädje som vill berätta för er att jag ska ge ut en bakbok!
Läs merFluffiga American Pancakes
Härligt fluffiga amerikanska pannkakor är den perfekta starten på en lördag, så enkelt och vansinnigt gott! Allra helst äter jag mina med lönnsirap och blåbär, men det är såklart valfritt. Här kommer receptet för den som är sugen.
Läs merPerfekta Chocolate Chip Cookies
Nybakade chocolate chip cookies är svårt att slå! Att köket dessutom luktar fantastiskt gott av karamelliserat socker och smält choklad när man bakar dem är bara ett plus. Receptet är busenkelt och ger perfekta kakor som får en att drömma sig bort till Amerika på 50-talet. Servera med en kula vaniljglass, ett glas mjölk eller njut precis som de är!
Läs merSmala baguetter med råg och valnötter
G O D J U L! Hoppas ni firar dagen tillsammans med era nära och kära och frossar i glögg och gottigheter. Här kommer ett härligt recept på smala baguetter du lätt svänger ihop till en middag, eller varför inte till julbordet?
Läs merBlåbärspajer med valnötsskal
Dan före dag tipsar jag om mina allra bästa miniblåbärspajer. Med valnötter i skalet blir det krispigt och frasigt, nästan som ett flarn. Självklart kan man baka den i storformat om man inte har små söta kakformar!
Läs merKola och valnötsmuffins - Banoffee
Lucka nr. 22 innehåller smarriga jättemuffins med smak av kola och valnöt. Detta är min absoluta favoritmuffins! :D
Läs merPerfekta Chokladpralinskal
Såhär i juletid älskar jag att frossa i praliner, och det finns väl inget bättre än hemlagade praliner? Ingen jul utan tryfflar, men vill man göra något lite mer avancerat så är praliner den perfekta sysselsättningen. Det kan vara knepigt att få till snygga skal så här kommer några tips på hur du får till läckra fyllda chokladpraliner. Dessutom en...
Läs merBiskvier med Punch
I lucka nr.20 finns receptet på dessa godbitar som jag även bakade i Hela Sverige Bakars semifinal. Biskvier är verkligen en av mina favoritbakverk, men ibland kan de lätt bli mäktiga. De här små biskvierna med smak av en punschpralin, dvs. kaffe, punsch och choklad är perfekt goda och smakrika utan att bli allt för smöriga!
Läs mer