Mys Mums-Mums | Hallon & Cointreau
MUMUMUMUMS! Vanliga skumtoppar är inte riktigt min melodi, lite för gräddigt och inte så spännande. Men fruksvärt gott blir det när man kör i lite extra smaksättning, så här kommer receptet på mina hallon och cointreau gräddbollar. Förutom salt kola och den klassiska så var det den här som domarna bedömde i förra veckans avsnitt av Hela Sverige Bakar. Det färska hallon...
Läs merInför Hela Sverige Bakar #7 | Sötebröd
Foto: Madeleine Käck
Undrar du vad Hela Sverige Bakar gänget gör när det inte är inspelning? Jominsann, vi driver runt i klunga à la skolklass -89 och gör Gnesta osäkert. Peter - som föredetta Gnestabo - agerade professionell guide av omgivningarna och studentlivet som sågs driva runt på gatorna. Som stadsbo kan jag känna lätt avunsjuka till sådana söta små...
Läs merHela Sverige Bakar #6 | Munsbitar
Här sitter jag med mina tomte-luvor som Birgitta kallade dem och njuter av lite efterlängtat solsken!
Jag överlevde ännu ett avsnitt!! Kvällens tema Munsbitar, eller MUMSbitar som jag kallar dem, kan alltså vara nästan vad som helst, men i form av ett mini-bakverk. Glad att det gick så bra som det gjorde, mitt självförtroende efter paradbaket låg inte på topp innan bedömningen, men...
Läs merVerse Munt Thee | Färskt Mynta - Té
Jag älskar kaffe! En rykande kopp kvalitéts kaffe på morgonen jag är lycklig, ibland krävs det inte mer än det. Men… sen jag flyttade till Amsterdam har kaffet fått en stark konkurrent, verse munt thé, alltså te på färsk mynta med en sked rå honung i. Det dricks överallt här i holland och jag förstår varför, det är SÅ gott! Hälsosamt,...
Läs merVarma Mini - Madeleinekakor
Doften av nybakade, fluffiga och varma Madeleinekakor kan vara något av det bästa som finns! Madeleines är små franska mjuka kakor som påminner om en luftig sockerkaka. Just mitt recept använder sig av brynt smör och äkta vaniljstång för att ge extra aromatiska och smaskiga kakor. Receptet är dessutom superlätt att variera och här hittar du tre varianter, den klassiska med endast vanilj, en med svartvinbär och en...
Läs merHela Sverige Bakar #5 | Vridna Baguetter med Rostad Havre & Citron
Wohooo!!! :D Äntligen stjärnbagare! Det har känns som att jag har legat och skvalpat i mitten av den här tävlingen ganska länge nu, varken i topp eller bott. Så det känns så galet härligt att det var dags för mig, lilla My att få en stjärnbagartitel. På bröd dessutom, FANTASTISKT! Och det var så kul att få jobba med fina Peter även om...
Läs merKanelbullens dag | Tips till extra saftiga bullar
Att baka riktigt goda kanelbullar är nog en konst i sig. Om jag ska vara ärlig så var det inte förrän några år sedan som jag faktiskt började baka egna kanelbullar. Jag hade flyttat hemifrån och eftersom Uppsala inte bjöd på lika goda bullar som mor min blev det till att baka. De knep jag använder mig av för att...
Läs merInför Hela Sverige #4 | Syndig Choklad- & Pärontarte
Om en knapp timme är det änligen dags, Hela Sverige Bakar avsnitt 4! Temat är tårtor och jag kan lova att det kommer bli spektakulära skapelser i tältet, som vanligt bjuder jag på en lagom förvirrad och joggandes bakshow. Någon som lagt märke till att det alltid är jag som kutar runt i bakgrunden hittils? Helt klart tävlingens mest stressade...
Läs merHela Sverige Bakar #3 | Småkakor
Vilket avsnitt! Så många kakor och så lite tid. Kanske inte Sju sorters kakor à la Birgitta Rasmusson, men tre i alla fall, och på tid! Det vågar nog inte ens kakdrottningen sig på. Min åsikt är att småkakor är knicksiga, de bör vara små, söta, goda, orginella och framförallt vackra. På 75min det kallar jag en utmaning!
Paradbak |...
Läs merHela Sverige Bakar #2 | Mjuka kakor
Foto: Tv4
Paradbak | Mjuka kakor | Vidare
Nu är vi igång på riktigt, superhärligt! Ett av mina personliga mål var ju att inte åka ut i första avsnittet. Så att inte åka ut i andra avsnittet ser jag som en klar vinst. Men oj vilken skillnad det var på inspelningen! Första avsnittet var en enda stor stressfest, men nu,...
Läs merBrown Butter Banoffee Muffins
Inspirerade av den klassiskt amerikanska pajen "Banoffee Pie" och försvenskade i muffinsformat, har jag vridit upp volymen i det här receptet. Alla smaker spelare en roll under temat karamelltoner, men med fokus på krämighet, saftighet, och sötma(!). För det är i alla fall något som känns väldigt Amerikanskt för mig. Här hittar ni receptet från programmet, finns även på recept.nu...
Läs merHela sverige bakar | Mjuka Kakor - American Style
Om ni tyckte det var stressigt i förra veckans program så kan jag lova er att det inte går att jämföra med takten i tältet ikväll. Det blir amerikainspirerade mjuka kakor med dekor utan dess like! Kak-minimalismens älskare (moi) hade minst sagt lite svårigheter med temat, se hur det går på Sjuan kl.21 eller på tv4play.
Läs merBrown sugar Plum Pie
Ooohh! Kunde inte låta bli att slå till på en påse plommon i storlek av apelsiner häromdagen. Vi var på marknaden och där stod en kille med ett bord fullt av frukt och bär, €1 för ett helt kilo(!) Holländska plommon, det kallar jag säsongspris! Fick nöja mig med en påse eftersom vi redan kånkade en del annat grönt. Dessa...
Läs merApelsincupcakes med vit choklad & cream cheese frosting
Apelsincupcakes med vit choklad & cream cheese frosting
Hur spännande var det inte att se första avsnittet av Hela Sverige Bakar i torsdags? Jag sitter forfarande med ett flin på läpparna när jag tänker på det. Vilket äventyr den där allra första dagen var och plötsligt hade man glömt hur man vispar en enkel maräng. Tänk vad 5 stycken kameror...
Läs merHela Sverige bakar | Bakelser
Med magen full av fjärilar, kalufsen sprejad till tusen, för banne mig ska inte en hårtuss ramla ned under inspelningen. Första gången på Tv, inget får gå fel. En skottsäker plan helt enkelt.
Efter veckor av förberedelser och utan att jag tagit tid på ett enda av mina recept, så är det dags att snart kliva in i tältet för...
Läs mer