Rosig Äpple- & Mandelpaj | Mitt i Täby
Nu är den ute, denna vecka pryder jag lite av framsidan och sidan 8 i Mitt i Täby med en krönika om mig och mina bakdrömmar, recept på en riktigt god och vacker äppelpaj, och även mina Smöriga Briochebullar fick plats.
Förra veckan var alltså två damer från Mitt i Täby här och passade på att intervjua mig nu när...
Läs merPremiär nu på torsdag kl.21!
Om det är någon som har missat det så är det på torsdag som det smäller, premiären av 4:e och bästa säsongen av Hela Sverige Bakar. Jag kommer bulla upp med en rejäl kakbuffe så man har något att sysselsätta sig under de mest pinsamma sekvenserna. Åh så spännande! Hoppas ni är lika nyfikna som jag.
Tittade på trailern nyss...
Läs merSaftiga Cupcakes med Choklad & Kaffe
Det finns hur många recept på cupcakes där ute i världen som helst. Så igår slog jag på stort och bestämde mig för att börja pröva mig igenom ett antal olika recept och dela med mig av de mest lyckade här på My+ Sweet. Låt jakten på det perfekta cupcakereceptet börja!
Det här är små chokladcupcakes med chokladmarängsmörkräm. Grunden är...
TV4 Höstscreening | Hela Sverige Bakar
Äntligen var det dags för TV4s Höstscreening, Hela Sverige Bakar och resten av alla som jobbar med TV4 trängdes snällt i Hotell Rivals lokaler för att få en smygtitt på kanalens höstnyheter och glufsa i sig av diverse oförskämt goda frukostmackor, cupcakes, brownies, strutar, macarons, mini burgare, sliders, ceviches, körvar och bbq wings, och mer? Smaskigt var det i alla...
Läs merHela Sverige Bakar 2015 | My
Nu är det äntligen officiellt! Jag är med i höstens Hela Sverige Bakar 2015!
Den 10 september gör jag TV debut på Sjuan och TV4-play, där du ser mig tävla i Hela Sverige Bakar, varje torsdag kl.21 när jag och 11 andra amatörbagare tävlar om titeln "Sveriges bästa hemmabagare 2015", missa inte det!
Inspelningen har varit ett äventyr och...
Läs merChocolate Banoffee Pie | No-Bake
Är den Paleo? Atkins? LCHF? Svar: Nej, så har du ingen cheat-day i veckan, här är din varning, sluta läs nu.
Det är ingen hemlighet att den här pajen är en kaloribomb i ordets ursprungliga betydelse. Men det fiffiga med den är att den är så mäktig att man inte brukar orka mer än en liten bit. Med detta sagt...
Läs merPosh Black Forest Gateau
Choklad, choklad, choklad och lite grädde, och körsbär. Den här tårtan har en ultimat smakkombination med mörk chokladenbotten och chokladganache som bryts av med frisk grädde, söta körsbär och pigg kirsch. Whats not to like?
Det här receptet fick kallas Black Forest eftersom det är en Schwarzwald torte i den traditionella meningen, som består av chokladbottnar och inte nötmarängbottnar som...
Läs merLime / Lemon / Blood Orange Curd
Det här är mitt go-to standard recept på curd, som jag utgår ifrån oavsett vilken curd jag är sugen på. Mängen socker är anpassad till riktigt syrliga frukter som lime, citron eller vinbär. När jag gör apelsincurd så brukar jag spetsa den genom att blanda i en skvätt cointreau, likören lyfter smaken så den inte känns allt för söt....
Läs merMinimunkar med Äpple & Vanilj
Ibland, eller ja, ganska ofta så vinner mitt sötsug över samvetet och jag bara måste baka något alldeles fantastiskt gott och outhärdligt onyttigt. De här äppelmunkarna är ett bra exempel på vad jag gör för att lösa sådana situationer. Just de här munkarna bakade jag i miniformat, så kan man ta desto fler.
Att fritera munkar är mycket lättare än...
Läs merPersikogalette med Vanilj
Choose your peaches wisely...
Skämt å sido, kvalitén på frukten eller bären du väljer att lägga i pajen är avgörande i hur du kommer att lyckas. Härlig frukt, härlig paj. Här satsade jag på några riktigt mogna, nästan på gränsen till för mjuka persikor. Hittar du inga mogna persikor? Kör på något annat som är moget och sött så sköter...
Läs merSockerkaka med Blodapelsin och Grand Marnier
Sockerkaka kan låta dötrist, men just den här kakan är det ett brott att underskatta. Det här rock n rollens sockerkaka och passar minst lika bra på fest som en vanlig torsdagseftermiddag. Riktigt saftig, söt, aromatisk och svingod. Att den är riktigt enkel att baka skadar heller inte. Är man inte så förtjust i sprit eller likör så är det...
Läs merClassic Challah
Om det är något vi brukar unna oss när vi går ut så är det att äta en riktig fancy pancy brunch på söndagsmorgnar. Sist så slog vi till på en Challah Cinnamon French Toast med banan, bacon och lönnsirap och när jag råkade snubbla på ett recept häromdagen så var jag bara tvungen att provbaka ett det här saftiga...
Läs merPavlovatårta med Röda Vinbär
Pavlova är en marängtårta och maräng är i grund och botten bara socker och äggvita. Men det finns ändå fler recept än man kan räkna där ute. Det här är mitt grundrecept till mina maränger alltid blir krispiga, vita och lagom sega i mitten, dessutom är den här marängtårtan extra piffig med choklad och vaniljrippel.
Receptet ger tre eller fyra...
Läs merRandiga Marängkyssar
HAPPY PRIDE!
Ett undantag har skett, jag köpte naturlig färg, vad som nu menas med det. Men det är ju bara pride en gång om året och så tänkte jag att ville hylla färgerna i ett litet bakverk. De här marängerna är söta och inte smaksatta med något mer än socker. Men vill man krydda till det så släng i...
Läs merTrädgårdens Rödvinbärssaft
Har man en gång gjort hemlagad saft så finns det ingen återvändo. Fruktigt, fräsht, hälsosamt och framförallt fantastiskt gott! Smaken borde inte ens få jämföras med köpesaft, plus att man slipper allt skräp som krävs för massproduktion.
Vinbärssaft är en av mina absoluta sommarfavoriter och det är ett enkelt sätt att ta tillvara på en stor mängd av bär från...
Läs mer