Lyxig chokladpaj
När det är min tur att ha dinnerparty så älskar jag att bjuda på enkla rätter som imponerar i smak snarare än utseende. Men vad som är ännu viktigare är att det går att förbereda helt och hållet. Den här pajen går hem hos alls och är superenkel att ha klar i kylen så man slipper stå i köket när...
Läs merJordgubbsglass
Den här glassen är en krämig vaniljgräddglass som jag blandat med färsk jordgubbssaft. Grundreceptet är alltså min go-to glass som kan göras om och smaksättas med precis det man vill. Nästa gång kanske jag provar rostad hassenöt och nougat, karamelliserad vit choklad eller krusbär och lime. Det här receptet utgår från att man använder en glassmaskin för att frysa glassen....
Läs merAlbert Cuypt på en Måndag
Jag kan inte beskriva min besvikelse över att det regnade och blåste så mycket i lördags att jag inte kunde ta mig till Linden markt i Jordaan. Den bästa av bästa matmarknader. Så för att undvika att bli krossad av ett omkullblåsande träd men fortfarande i behov av min dos färsk frukt och grönt, så begav jag mig till Albert...
Läs merTrädgårdens Rödvinbärsgelé
Vinbärssäsongen är här! Äntligen finns det mängder av bär på buskarna som bara skriker om att få bli till något gott. Nu i helgen så passade jag på att plundra mina föräldrars röda vinbärsbuskar när jag var på besök. Så blev det till att safta, sylta och geléa hela helgen!
Här kommer recept på min godaste rödvinbärsgelé. Inga konserveringsmedel, inga...
Läs merCheesecake med choklad och rödbeta
Det kanske nästan är fel att kalla det här en cheesecake, i teorin är det exakt vad det är, men smakupplevelsen är mer likt en krämigt bakad chokladmousse. Mäktig men len och fylligt chokladig. Choklad och rödbeta kanske inte låter som en klassisk kombintation, men det funkar så bra! Rödbetan tillför jordighet till kexbottnen och jag sockerpicklade även lite färska...
Läs merSmöriga Briochebullar
Det är något med doften som fyller köket när man bakar de här bullarna. Det luktar inte som vanliga vetebullar utan mer som om du klivit in i ett franskt bageri. Smöriga, krispiga, mjuka och fruktansvärt goda, men försöker du äta mer än en riskerar du extrem övermättnad och en följande paltkoma. Med detta sagt brukar jag baka dessa bullar...
Läs merLördag och Lindenmarkt
Lördag! Helt klart min favoritdag i veckan. Sova ut, äta långfrukost och cykla med karln min till Jordaans matmarknad för lite casual matstrosande och grönsakshandlannde. Fast det slutar nästan alltid med att vi överskattar vår bärförmåga av rotfrukter och annat att vi blir tvungna att ta en kaffe eller lunch på det där typiskt amsterdamska kaféet på hörnan som servera...
Läs merFast Rödvinbärscurd
Rödvinbärscurd
Lemon och lime curd har nog de flesta hört talas om, men vinbärscurd är inte lika vanligt. Det går att göra curd på nästan vilka bär eller frukter som helst, men godast blir med syrliga. Därför passar vinbär utmärkt till att göra curd med både en hög naturlig syra och sötma i bären.
Den här curden är extra fast,...
Läs merPrinsessbakelser med Färska Jordgubbar
De här små prinsessbakelserna är kanske inget man slänger ihop på en tisdagkväll, men de är en riktig hit på kalas och perfekt att förbered i en större mängd och slänga in i kylskåpet.Ibland kan jag tycka att prinsesstårta känns tung och tradig, men med de här minivarianterna behöver man inte är en jättestor bit och så är de fyllda...
Läs merFrasiga Äppelpajer med Äkta Vaniljsås
Nu är det dags igen, fast nu är det ta mig tusan ännu mer fjärilar än förra gången. Det är dags för slutcasting för Hela Sverige Bakar 2015. Ännu en gång sitter jag och väntar i kafeterian till Meter Television, jag borde vara stammis by now. Dagen till ära har jag tagit på mig egentillverkad kjol och ett gäng med...
Läs merMacarons - Citrus
Nu sitter jag och väntar på Meter Televisions kontor i frihamnen i Stockholm. Jag har nämligen en intervju med Ingela kl.11 för Hela Sverige Bakar 2015, pirrigt!! Det är ju inte första gången jag söker, men jag har lika höga förväntningar för det. Jag kunde inte riktigt låta bli att söka, jag ska bara med. Det här är min grej...
Läs merTemperera Vit, Ljus och Mörk Choklad
Varför ska man temperera choklad? För krispet, glansen och hållbarheten av choklad i rumstemperatur.
Att temperera choklad är inte det enklaste, eller det roligaste, men heller inte omöjligt och det gör stor skillnad på slutresultatet. I grund och botten handlar det bara om att vara nogrann med temperaturerna och ha tålamod, inte min starka sida, men ibland är det bra...
Läs mer