Perfekta Chocolate Chip Cookies
Nybakade chocolate chip cookies är svårt att slå! Att köket dessutom luktar fantastiskt gott av karamelliserat socker och smält choklad när man bakar dem är bara ett plus. Receptet är busenkelt och ger perfekta kakor som får en att drömma sig bort till Amerika på 50-talet. Servera med en kula vaniljglass, ett glas mjölk eller njut precis som de är!
Kakdeg
Ingredienser
- 300 g hackad choklad (mörk och ljust)
- 150g rumstemperat smör
- 125 g ljust muskovadosocker
- 75 g strösocker
- 1 vaniljstång
- ½ tsk salt
- 1 ägg
- 280 g vetemjöl
- ½ tsk bikarbonat
Metod
- Sätt ugnen på 175°C.
- Hacka chokladen och ställ åt sidan.
- Rör det mjuka smöret med muscovadosocker, strösocker, frön från vaniljstången, salt till en jämn smet.
- Tillsätt mjöl och bikarbonat, rör med en träslev tills degen precis går ihop.
- Tillsätt den hackade chokladen, blanda runt och rulla sen till pingisbollstora kulor.
- Jag brukar använda en glassskopa för att fördela smeten på plåten.
- Grädda 2 st plåtar med ca 12 kakor på varje ca.14min mitt i ugnen.
- När kakorna är gyllenbruna runt kanten är de klara, det ska vara mjuka och lätt sega inuti.
- Låt svalna på galler och förvara i en lufttät burk.
Ett tips för att alltid ha nybakade kakor hemma är att frysa in degen när du rullat dem till bollar, så kan du ta ut och grädda dem efter behov. Tänk på att de behöver ett par extra minuter i ugnen om du gräddar dem i fryst skick.