Romsnegler | Bullar
De här smakerna tar mig direkt tillbaka till somrarna i danmark. Rikligt fyllda och smöriga bullar med smak av kanel, rom och russin. Passar perfekt när man vill variera sig från den klassiska kanelbullen. Njut medan de fortfarande är nybakta för då är de som allra bäst! Mer bullar åt folket!
Vetedeg (36st) | Romsnegler
Ingredienser
- 800g vetemjöl special
- 50g blå jäst
- 500g röd mjölk
- 2tsk nystött kardemumma
- 85g strösocker
- 150g mjukt osaltatsmör
- ½ tsk salt
- 1ägg (till pensling)
Metod
- Ljumma mjölk till strax under 37°C, lös upp jäst i lite av mjölken och häll sedan på resten.
- Blanda i 2 tsk nystött kardemumma, strösocker och salt.
- Knåda degen i maskin tills den börjar bli smidig.
- Tillsätt sedan mjukt smör i bitar och knåda degen till smidig.
- Låt jäsa med bakduk till dubbel storlek, minst 30min.
Fyllning
Ingredienser
- 100g russin
- ca 40g mörk rom
- 60g rörsocker
- 40g ströbröd
- 75g mjukt osaltat smör
- 1 nypa salt
- 1 msk kanel
- 1 msk mörk rom
Glasyr
Ingredienser
- 120g florsocker
- Några droppar citron
- Ca 30g mörk rom
Metod
- I en matbredare, mixa russin med 2 msk rom med rörsocker och ströbröd tills det blir en bredbar smet.
- Blanda smeten med smör, salt, kanel och 1 msk mörk rom.
- Kavla ut vetedegen till en rektangel.
- Bred på fyllningen och rulla sedan degen från kortsidan så du får en tjock rulle.
- Skär sedan degen i 12 skivor och lägg på bakplåtspapper.
- Låt jäsa 30min.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 12 min på 225°C.
- När bullarna svalnat, gör glasyren.
- Blanda florsocker med några droppar citron och lös sedan upp sockret med rom, tills glasyren fått en tjock men rinnande konsistens. Ringla över bullarna.