Saftiga Cupcakes med Choklad & Kaffe
Det finns hur många recept på cupcakes där ute i världen som helst. Så igår slog jag på stort och bestämde mig för att börja pröva mig igenom ett antal olika recept och dela med mig av de mest lyckade här på My+ Sweet. Låt jakten på det perfekta cupcakereceptet börja!
Det här är små chokladcupcakes med chokladmarängsmörkräm. Grunden är gjord på choklad och kaffe, och är precis lagom söt, lagom saftig och lagom storlek. Helt perfekta små söta snacks till bjudningen eller bara för en själv när man vill ha något litet men gott till kaffet.
Cupcakes
Ingredienser
- 110g kallt kaffe
- 110g mjölk
- 2 ägg
- 80g osaltat smör
- 160g mjöl
- 25g kakao
- 170g strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 50g finhackad mörk choklad
- 1 nypa salt
- 1 nypa vaniljsocker
Metod
- Sätt ugnen på 160°C.
- Smörj en minimuffinsform(24st) med smör.
- Blanda alla torra ingredienser i alla i en skål
- Blanda alla blöta ingredienser i en annan skål
- Vispa ihop allt till en slät smet och fyll muffinsformarna till 5/6.
- Grädda ca 20min tills fluffiga men fortfarande saftiga.
- Låt svalna på galler.
Frosting | Chokladmarängsmörkräm
Ingredienser
- 55g äggvita
- 100g strösocker
- 110g osaltat smör
- 1/2 tsk vanilj
- 70g mörk choklad
Metod
- Vispa ägg och socker i ett vattenbad med metallskål, tills 50° och ägget ser matt ut.
- Smält chokladen och låt den svalna.
- Ta bort från äggvispet från värmen och tillsätt vanilj
- Vispa tills marängen är sval.
- Tillsätt smöret under vispning, lite i taget.
- Vänd ned chokladen i smörkrämen.
- Fyll en spritspåse och spritsa en topp ovanpå varje cupcake.
- Strö några frystorkade hallon på toppen.
Förvara cupcakesen i en tätförsluten burk i kylen, men kom ihåg att ta fram dem lite innan du ska äta dem så att smörkrämen hinner bli mjuk och god.
Frystorkade hallon på toppen ger lite extra syrlighet och passar fint med choklad.