Krispig Äpple & Björnbärssmulpaj

Smulpaj kan vara vin och vatten, med de här smulorna är knäckiga, kaneliga och skapar precis den rätta julkänslan när dofterna börjar spridas i köket. Fyllningen kan man variera i oändlighet, jag hade björnbär och red deliciousäpplen i och det blev riktigt gott! Snabbt går det dessutom när man är sugen på något sött en ondagskväll.

Krispigt smul
Ingredienser
- 200g vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 150g ljust muscovadosocker
- 200g kallt osaltat smör
Metod
- Skär smöret i mindre bitar och lägga alla ingredienser i en skål.
- Finfördela smöret mellan fingrarna, men försök att inte arbeta degen för mycket.
- När du inte längre har några smörklickar kvar och du har relativt jämna smulor är smuldegen klar.
- Påbörja fyllningen.
Fyllning
Ingredienser
- 3 äpplen
- 150g björnbär (eller ett till äpple)
- 1 tsk kanel
- 40g ljust muscovadosocker
Metod
- Skala äpplen och skär i bitar, lägg i en skål tillsammans med björnbären.
- Strö över kanel och socker, rör runt och lägg sedan försiktigt på smulorna.
- Ställ in i ugnen och grädda ca 35min på 180°C eller tills smulorna är krispiga och det bubblar utmed kanten.
- Servera varm med en klick glass till. Mums!
