Blixtsnabba Pepparkakor
Jag älskar pepparkakor, men jag har fruktansvärt dåligt tålamod. När jag har gjort en sats deg så brukar jag aldrig orka baka ut alla pepparkakor.
I min lathet (som ändå ville njuta av hembakta, tunna och krispiga pepparkakor) fann jag på denna lösning; osthyveln! Det kanske inte blir de vackraste pepparkakorna, men du kan enkelt och stressfritt njuta av nybakade pepparkakor under hela...
Läs merPepperkakor med konjak
Det finns inget bättre en hemlagade pepparkakor på julen! Dessutom luktar köket så fruktansvärt gott när kakorna är i ugenen. Tips på att få extra härliga pepparkakor är att mortla kryddorna själv, så mycket mer smak! Jag använder min kära mammas recept med konjak när jag bakar, helt oslagbart mot alla andra jag provat. Receptet hittar du här:
Läs merChokladfudge
Godis, godis, GODIS! På senaste tiden har jag fått dille på fudge, det känns roligt och gott och alldeles för sött egentligen. Den här fudgen är lite speciell eftersom den har mörk choklad i sig, bitterheten i chokladen drar ned det där supersockriga i fudgen, helt i min smak. Chokladen gör receptet lent och gott, men konsistensen något fastare än...
Läs merMys Tiramisutårta med Citrus
I lucka nummer 2 av min söta julkalender gömmer sig receptet på den här läckra tårtan! "Det är sällan man får en tårta med sånt tryck i" tyckte Brigitta när hon smakade den under tårtveckan i Hela Sverige Bakar 2015. Vi är mitt i mandarinsäsongen och vad är väl bättre än att fira det med en uppfriskande citrustårta? Detta är min solklara...
Läs merSaffransmunkar
Första december är här och det är även min söta julkalender! Varje dag bjuds det på något nytt och spännande här på bloggen, idag är det ett recept på saffransmunkar!
Ja, i juletid passar jag på att göra mina mini-munkar med saffranssmak, doften i köket är helt obeskrivlig! De här munkarna är mycket enklare än du tror! Degen är precis som en saffransdeg och själva...
Läs merSalted vanilla fudge
Fudge är ljuvligt gott och underbart enkelt! Det går att variera i oändlighet, välj själv den smak och hårdhet som du gillar bäst, jag tycker om när den är precis så mjuk att den smälter när du lägger den på tungan. Här kommer mitt bästa recept på saltad vaniljfudge, riktigt smarrigt och lagom precis till advent!
Läs merMinimunkar med Äpple & Vanilj
Ibland, eller ja, ganska ofta så vinner mitt sötsug över samvetet och jag bara måste baka något alldeles fantastiskt gott och outhärdligt onyttigt. De här äppelmunkarna är ett bra exempel på vad jag gör för att lösa sådana situationer. Just de här munkarna bakade jag i miniformat, så kan man ta desto fler.
Att fritera munkar är mycket lättare än...
Läs merSockerkaka med Blodapelsin och Grand Marnier
Sockerkaka kan låta dötrist, men just den här kakan är det ett brott att underskatta. Det här rock n rollens sockerkaka och passar minst lika bra på fest som en vanlig torsdagseftermiddag. Riktigt saftig, söt, aromatisk och svingod. Att den är riktigt enkel att baka skadar heller inte. Är man inte så förtjust i sprit eller likör så är det...
Läs merSmöriga Briochebullar
Det är något med doften som fyller köket när man bakar de här bullarna. Det luktar inte som vanliga vetebullar utan mer som om du klivit in i ett franskt bageri. Smöriga, krispiga, mjuka och fruktansvärt goda, men försöker du äta mer än en riskerar du extrem övermättnad och en följande paltkoma. Med detta sagt brukar jag baka dessa bullar...
Läs merTemperera Vit, Ljus och Mörk Choklad
Varför ska man temperera choklad? För krispet, glansen och hållbarheten av choklad i rumstemperatur.
Att temperera choklad är inte det enklaste, eller det roligaste, men heller inte omöjligt och det gör stor skillnad på slutresultatet. I grund och botten handlar det bara om att vara nogrann med temperaturerna och ha tålamod, inte min starka sida, men ibland är det bra...
Läs mer