Chokladtårta med hallon

17 juli 2016
Hallon

Enkel chokladtårta med hallon & vit choklad

Läs mer

New York Cheesecake - Glutenfri

27 maj 2016

När det kommer till cheesecake så har jag alltid svårt att säga nej. Fryst, kallvispad, bakad eller på något annat vis så är det alltid gott. Den bakade är min favorit, krämig, krispig och med sötsyrliga blåbär på toppen! Det är dessutom en av min mammas favoriter, så då tänkte jag passa på att dela med mig av mitt gyllne recept...

Läs mer

Årets första jordgubbstårta

5 maj 2016

Den här veckan har verkligen sommaren intagit mitt lilla kök. Förutom rabarber så är det nog de första lokala jordgubbarna som jag älskar allra mest just nu, så söta och helt galet goda. Den här tårtan blir saftig och god, perfekt för att hälsa säsongens första jordgubbar välkomna!

Läs mer

Mys Hela Sverige Bakar - Tårta

12 november 2015

Du vet den där tårtan som syns i introt till Hela Sverige Bakar? Juste, den med massor av mörk choklad och färska hallon. Jag tyckte den såg så härligt läcker ut och chokladälskare som jag är svängde jag ihop mitt eget recept. Så här kommer den Mys Hela Sverige Bakar-tårta! Receptet hittar du nedan.

Här är en liten filmsnutt om...

Läs mer

Inför Hela Sverige Bakar | FINAL

11 november 2015

Såhär inför imorgon vill jag passa på att säga att detta är så härligt och galet på samma gång! Det känns helt fantastiskt att stå i final i Hela Sverige Bakar, dessutom tillsammans med två människor jag vet är duktiga bagare och har fina hjärtan!

Imorgon är det sista avsnittet och hela den här resan har varit så fruktansvärt rolig, underbart stressig och mycket mer...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #9 | Svenska Smaker

5 november 2015

Foto: Julia Axelsson

STJÄRNBAGARE!! :D och dessutom vidare till FINALEN! Hur galet är inte det? Fantastiskt och känner mig så stolt över att komma hela vägen. Nu står det alltså mellan mig, Linus och Anna. Känns fantastiskt att vara i topp tre bästa amatörbagarna i Sverige 2015. Den här glädjen går knappt att uttrycka, hoppas det gick igenom rutan. Jag har varit...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #8 | Choklad

29 oktober 2015

Foto: TV4

För alla er chokladälskare är den här kakan den här chokladpajen den perfekta kladdkakan i förklädnad! Kladdig och chokladigt god, vill man dessutom piffa till den med en extra fin topping kan man slå till på en harsyracurd, grädde och syrliga hallon. 

Idag spelades det 8e avsnittet av Hela Sverige Bakar in, den 7e juni, min storebrors (som även...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #7 | Sötebröd

22 oktober 2015

Foto: Julia Axelsson

Dagen började med att jag försov mig totalt och vaknade i panik 10minuter innan vi skulle åka till inspelningen. Tacka gudarna för att jag tvättade håret kvällen innan. Med en croissant i handen och mascaran i andra bar det av till Taxinge slott i all hast. Sötebröd eller bullar som de flest säger är en av mina...

Läs mer

Rostad mandel & Vaniljgömmor | Bullar

22 oktober 2015

De här bullarna är en nyuppfunnen favorit här hemma. Fyllda med en lyxig god hemlagad mandelmassa gör dem till en vinnare. Snåla inte med fyllningen och se till att försluta bullarna ordentligt så är du garanterad ett bra bak. Läs här för fler tips om hur du lyckas med degen.

Läs mer

Romsnegler | Bullar

22 oktober 2015

De här smakerna tar mig direkt tillbaka till somrarna i danmark. Rikligt fyllda och smöriga bullar med smak av kanel, rom och russin. Passar perfekt när man vill variera sig från den klassiska kanelbullen. Njut medan de fortfarande är nybakta för då är de som allra bäst! Mer bullar åt folket!

Läs mer

Mys Mums-Mums | Hallon & Cointreau

22 oktober 2015

MUMUMUMUMS! Vanliga skumtoppar är inte riktigt min melodi, lite för gräddigt och inte så spännande. Men fruksvärt gott blir det när man kör i lite extra smaksättning, så här kommer receptet på mina hallon och cointreau gräddbollar. Förutom salt kola och den klassiska så var det den här som domarna bedömde i förra veckans avsnitt av Hela Sverige Bakar. Det färska hallon...

Läs mer

Hela Sverige Bakar #6 | Munsbitar

15 oktober 2015

Här sitter jag med mina tomte-luvor som Birgitta kallade dem och njuter av lite efterlängtat solsken!

Jag överlevde ännu ett avsnitt!! Kvällens tema Munsbitar, eller MUMSbitar som jag kallar dem, kan alltså vara nästan vad som helst, men i form av ett mini-bakverk. Glad att det gick så bra som det gjorde, mitt självförtroende efter paradbaket låg inte på topp innan bedömningen, men...

Läs mer

Brown Butter Banoffee Muffins

17 september 2015

Inspirerade av den klassiskt amerikanska pajen "Banoffee Pie" och försvenskade i muffinsformat, har jag vridit upp volymen i det här receptet. Alla smaker spelare en roll under temat karamelltoner, men med fokus på krämighet, saftighet, och sötma(!). För det är i alla fall något som känns väldigt Amerikanskt för mig. Här hittar ni receptet från programmet, finns även på recept.nu...

Läs mer

Chocolate Banoffee Pie | No-Bake

26 augusti 2015

Är den Paleo? Atkins? LCHF? Svar: Nej, så har du ingen cheat-day i veckan, här är din varning, sluta läs nu.

Det är ingen hemlighet att den här pajen är en kaloribomb i ordets ursprungliga betydelse. Men det fiffiga med den är att den är så mäktig att man inte brukar orka mer än en liten bit. Med detta sagt...

Läs mer

Posh Black Forest Gateau

23 augusti 2015

Choklad, choklad, choklad och lite grädde, och körsbär. Den här tårtan har en ultimat smakkombination med mörk chokladenbotten och chokladganache som bryts av med frisk grädde, söta körsbär och pigg kirsch. Whats not to like?

Det här receptet fick kallas Black Forest eftersom det är en Schwarzwald torte i den traditionella meningen, som består av chokladbottnar och inte nötmarängbottnar som...

Läs mer